Гимназијалци међу најбољим спортистима Прокупља

Спортски савез Прокупља је, као и у годинама за нама, бирао најбоље спортисте.

На основу предлога и образложења спортских клубова из Прокупља, „Спортски савез“ је изабрао најбоље спортисте за 2019.годину. Међу њима се налазе троје ученика наше Гимназије, као и један професор-приправник.

За најуспешнију спортисткињу 2019.године проглашена је професор-приправник наше школе Данијела Кричак.

Најуспешнији јуниор града Прокупља је Лазар Лазовић, ученик III/4, члан спортског куба КК „Топличанин“.

Најуспешнији кадет је Немања Минић, ученик I/6, члан спортског клуба МОК „Топличанин 97“.

Најуспешнија кадеткиња је Теодора Јанићијевић, ученица II/5, члан спортског куба ОК „Топличанин“.

Директор је овом приликом поздравио награђене ученике и честитао им на освојеним признањима.
„Поносан сам на вас и као директор Гимназије, а и као бивши спортиста који је такође некада проглашаван за најбољег пионира, кадета, јуниора, а 2002.године и најбољег спортисту Прокупља. Бављење спортом и као хобијем је веома битно у данашње време, а уколико нађете времена да ускладите и школу и спорт, и будете међу најбољима и у једном и у другом, онда је то за сваку похвалу. Само бих вам пожелео да наставите као и до сада, а ја као директор, и сама школа вам увек стојимо на располагању за било какав савет или помоћ, уколико вам буду потребни”.

 

Професорка Кричак, како је бити и професор и спортиста, а уз то још и најбољи?

Велика је част бити и професор и спортиста, али уједно, то је и велика одговорност у смислу да сада имам задатак да се још боље спремим за следећи део сезоне и да оправдам ову награду коју сам добила од Општине Прокупље. Веома је захтевно да се уклопе и учење и тренинзи, а нарочито утакмице када се путује на страну. Немам довољно времена за одмор, али мотивација је већа, јер коначно, после толико промењених клубова играм у свом родном крају.

 

И учење и тренинзи изискују времена. Како уклапате да будете и одлични ђаци и најбољи спортисти?

Лазар: Веома ми је драго што сам изабран за најбољег јуниора. То је за мене велика част. Тешко је све постићи, али добром организацијом времена се све постиже. Препоручио бих младим генерацијама д се баве спортом и да воде здрав живот.

Немања: Све је у организацији. Када је организација добра, све се постиже. Свакодневно тренирам, а вече ми је одвојено за учење.

Теодора: Ништа није напорно и тешко ако имамо довољно воље и жеље. Учење и тренинзи захтевају пуно времена и одрисања, али ако у нечему желимо да успемо довољна је упорност и вера у себе. Наше је да радимо на себи, а успеси и награде ће наградити наш труд и рад.

 

(фото: WEB тим)