NaslovnaВестиБронзане медаље за Данила Киковића и Ленку Ристић на Међународном такмичењу

Бронзане медаље за Данила Киковића и Ленку Ристић на Међународном такмичењу

Гимназија у Прокупљу с поносом се радује великом успеху својих ученика ‒ Данила Киковића, ученика четвртог разреда, и Ленке Ристић, ученице другог разреда, који су на Међународном такмичењу ,,Национална еколошка олимпијада“ освојили треће место.

Организатор надметања је Регионални центар за таленте у Бору, где је и одржано 25. и 26. маја 2024. године. Ученике је и ове године припремала и предводила Снежана Пејић, професорка физике у Гимназији, којој је ово такмичење саставни део дугогодишњег рада. Изузетан успех и изванредан резултат у међународном рангу уследили су након освојених првих места на окружном и републичком нивоу. Припреме за такмичење трајале су дуго, одвијале су континуирано и оправдале су уложени труд, рад и знање из области екологије ‒ међународним признањем у веома јакој конкуренцији.

„Ученици су заиста остварили импресиван успех и показали завидан ниво познавања градива, литературе и чињеница из области екологије. Циљ самог такмичења јесте подизање еколошке свести код младих која подразумева човеково разумевање природе, њених ресурса и последице уништавања истих, које сви увиђамо. Еколошка свест подразумева и трагање за могућим решењима јер треба живети у складу са природом и њеним потребама, треба мислити и о будућим генерацијама. Ови млади људи жељни знања и примене истог нам свима дају пример“ ‒ истакла је професорка Снежана Пејић.