NaslovnaВестиРукометашице Гимназије на Републичком такмичењу

Рукометашице Гимназије на Републичком такмичењу

Након освојеног првог места на Окружном такмичењу у рукомету за дечаке и девојчице, мушка и женска екипа Рукометне секције Гимназије у Прокупљу вредно се припремала за виши ниво надметања, односно за међуокружни ниво.

Међуокружно такмичење у рукомету за дечаке и девојчице одржано је у уторак, 15.маја 2024. године у Нишу, у Спортском центру ,,Чаир“ при Основној школи ,,Мирослав Мика Антић“. Обе екипе припремао је и предводио професор физичког васпитања у Гимназији Саша Станојевић.

На наведеном спортском такмичењу у рукомету, у веома јакој конкуренцији, учествовали су ученици и ученице четири школе ‒ из Зајечара, Ниша, Крушевца и
Прокупља, најбољи међу најбољима из својих округа.

Мушка екипа рукометаша надметање је започела са тимом Гимназије ,,9. мај“ из Ниша, иначе ученицима спортског одељења наведене образовне установе. Меч је започет у напетој атмосфери и добром игром обе екипе, али је пред крај првог полувремена дошло до повреде једног од најбољих играча прокупачког тима, што је умногоме утицало на даљи ток игре, морал гимназијских рукометаша и крајњи резултат утакмице. Тако је полуфинална утакмица дечака завршена резултатом 20:15 за екипу гимназијалаца из Ниша.

Женска рукометна екипа, која је прва започела надметање, завршила је први меч убедљивом победом над екипом Медицинске школе из Ниша, нескривеним фаворитом, резултатом 21:13. Читав догађај који је претходио њиховој утакмици у финалу, повреда играча из гимназијских редова, једнако је обесхрабрујуће деловао и на рукометашице Гимназије у Прокупљу.

Стручним вођством, бодрењем и психолошком подршком, професор и тренер Саша Станојевић утицао је на повратак самопоуздања рукометашица Гимназије у отежаним условима. Сјајном игром, спортским духом и победничким менталитетом девојке су извојевале убедљиву победу и тријумфовале резултатом 21:13, изборивши се за пласман на Републичко такмичење у рукомету, које ће се одржати 25. и 26. маја 2024. године у Новом Саду. Девојке су својом наступом играле и победиле за обе прокупачке екипе у којима се негује тимски рад, солидарност и пријатељство,

,,Ово су екипе одабраних, вредних, посвећених спорту, гимназијском духу, екипе најбољих! Настављамо са припремама истим еланом и истрајно се спремамо за нове успехе и победе“, истакао је професор Саша Станојевић.

Нама преостаје само да им пожелимо срећу, нове тријумфе и још светлуцавих
пехара на наредним такмичењима.