NaslovnaВестиДобродошлица Драмског студија

Добродошлица Драмског студија

Драмски студио Гимназије у Прокупљу је у среду, 20.9. 2023. године, у оквиру тематске наставе, одиграо представу ,, Оне су хтеле нешто… деца ?’’ за ученике првог разреда и њихове одељењске старешине.

Пре почетка представе, испред ансамбла Драмског студија, добродошлицу је пожелела
Анђела Новаковић, ученица III 3. Она је истакла да овим извођењем Драмски студио жели да упозна нове ученике наше школе са резултатима њиховог заједничког рада и да их позове да буду део ове глумачке дружине. Анђела је објаснила да је, нажалост, тема представе, која се односи на насиље међу децом и младима, веома актуелна. Овом представом Драмски студио шаље поруку да о насиљу не треба ћутати јер на тај начин постајемо саучесници у њему.

Своју улогу Јелене је, и у овој представи, одиграла Бранка Крстић, наша бивша ученица, сада бруцош Економског факултета у Београду. Бранка ће се, упркос обавезама и припремама за факултет, заједно са својим другарима из Студија, представити и публици на Фестивалу аматерских позоришта у Великом Градишту 22.9. 2023. Гимназија у Прокупљу се захваљује Бранки на енергији, марљивом раду и времену које је посветила Драмском студију и жели јој срећне студентске дане!