NaslovnaВестиКатарина Јовановић, ђак генерације 2023.

Катарина Јовановић, ђак генерације 2023.

Поводом избора за ђака генерације, Катарина је рекла следеће:

Поштовани директоре, професори, ученици,

Посебна ми је част обратити вам се овим поводом, као ђак генерације.

Пре свега, и у име свих ђака, захвалила бих се дивним професорима на великом труду, стрпљењу и разумевању. Подршка коју сте нам пружали током школовања била је бескрајна, а животне лекције које смо научили са вама најзначајније.

Ову награду сматрам потврдом свог труда и рада, као и великом мотивацијом за остваривање будућих циљева. Верујем да путем знања можемо сигурно корачати ка својој будућности, обликовати је и тиме остваривати своје снове.

Истакла бих да сам јако срећна и поносна што сам била ученица ове школе и у њој провела најлепше тренутке одрастања. Такође, искористила бих прилику да свим ученицима пожелим пуно среће, истрајности и упорности у даљем школовању и раду.

Будимо промена коју желимо да видимо у свету!

 

 

Проф. Грујовић, шта бисте могли да кажете као разредни старешина о Вашој ученици Катарини Јовановић?

Одељењски старешина из чијег одељења се чак три ученика кандидују за ученика генерације мора да буде поносан и веома срећан због тога. Посебно када схвати да се из групе најбољих у генерацији издвојио управо један од та три ученика.

Катарина Јовановић, ученица одељења IV4, истакла се као веома интелигентна, вредна и успешна међу најбољим ученицима којима наша школа не оскудева. Катарина  је себи увек постављала високе циљеве и достизала их. Све своје обавезе извршавала је савесно, беспрекорно,  на време и са лакоћом.  Радозналост, упорност, одговорност, посвећеност, поштење и скромност само су неке од особина које она поседује, као и систематичност у раду и организованост. Осим тога, оно чиме је пленила су ненаметљивост и зрелост мишљења и ставова, али и начина комуникације са професорима.  Поред резултата које је постизала у оквиру редовне наставе, Каћа се истицала и у ваннаставним активностима.

Катарина своје радне обавезе увек на време и темељно испуњава, вредна је и посвећена сваком предмету. Свој таленат и посвећеност показује већ годинама такмичећи се веома успешно из биологије, математике и  српског језика и књижевности (више диплома са окружних такмичења, као и два учешћа на Републичком такмичењу из биологије ). Учествовала је  у разним школским активностима – била је рецитатор на Светосавској приредби у школи, као и у програму Комеморативне свечаности поводом обележавања годишњице НАТО бомбардовања.

Била је и локални координатор Уније средњошколаца Србије, тако да је осмислила и реализовала више пројеката: Разговор са поводом – будућност музеја, нове идеје, нове праксе, Млади на Хисару, Лош утицај корона вируса и онлајн  наставе на ментално здравље средњошколаца.

Катарина се показала и као врсни преводилац, тако да је освојила прво место на конкурсу за најбољи превод  Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду поводом месеца франкофоније.

Поред школских обавеза и успеха, Каћа је била активна  у спорту, тренирала је годинама одбојку у клубу Топличанин.

На крају Катарининог четворогодишњег пута налази се заслужена титула ученика генерације. Као одељењском старешини, част ми је што сам је пратила на овом путу и посебно ме радује то што је Катарина усвојила најважније лекције: знање je слобода, знање нам нико не може одузети, јер мудрац све своје са собом носи и наука без савести је само пропаст душе.

 

видео: (ИТ секција)