RAF IT DAYS 2023

У организацији Рачунарског факултета из Београда одржаће се четвородневни ИТ семинар РАФ ИТ даyс 2023 , од 31. марта до 3. априла 2023. године на Рачунарском факултету.

Семинар је намењен талентованим ученицима средњих стручних школа и гимназија из Републике Србије, Републике Српске и Црне Горе, чија интересовања превазилазе оквире редовног школског програма.

Пријава за учешће на семинару се подноси електронским путем на званичном сајту путем линка ПРИЈАВА и састоји се из упитника (основне информације о учеснику) и теста који садржи класична теоретска питања, задатке и алгоритамске проблеме. Рок за слање пријаве је 20. март 2023. године. Учешће за 50 одабраних ученика је бесплатно.

Циљеви семинара су промовисање едукације, образовања и стручног усавршавања младих људи, презентовање интелектуалних потенцијала учесника и остваривање сарадње са институцијама, компанијама и појединцима. Главне теме семинара су информационе и комуникационе технологије. Програм је конципиран тако да кроз четири дана покрије, како актуелне, тако и ускостручне теме које се односе на интеракцију између човека и рачунара. Поред великог броја предавања, организоваћемо и радионице на којима ће учесници на рачунарима имати прилику да, уз асистенцију наставног особља Рачунарског факултета, унапреде своја постојећа знања.

Предавачи на семинару су еминентни стручњаци запослени у друштвено одговорним институцијама и компанијама који, осим академског, поседују и велико практично искуство. Досадашњи партнери (институције и комапније које држе предавања) били су: Microsoft, Nordeus, GoDaddy, Google, Facebook, Assecco, Oracle, Adobe, MVP Workshop, NetCast, WorkPuls, Zuhlke, TX Services, Društvo Informatičara Srbije, Udruženje e-Razvoj, Digitalna agenda, Infostud, AIESEC, Ambasada Izraela, Privredna komora Beograda, Svet Kompjutera, IBM, Belit, CET, Računarska gimnazija, WhiteCitySoft, Micom, Media Education Centar, Turistička organizacija Beograda, FormatPC, ECDL, Tantrum Solution LTD и други.