NaslovnaВестиПласман за Стефана Миленковића на Окружно такмичење из програмирања

Пласман за Стефана Миленковића на Окружно такмичење из програмирања

У две рунде квалификација на такмичењу из програмирања, оджаном 19.11.2022.године и 17.12.2022.године ученик II 6 Стефан Миленковић изборио је пласман на окружно такмичење које ће се одржати 25. 2.2023. године.

На овогодишњим квалификацијама за Окружно такмичење из програмирања учешће је узело 928 ученика средњих школа са територије Србије који су се међусобно борили за пласман на окружно такмичење. Као и претходних година, и ове године организатор такмичења су Фондација Петља и Друштво математичара Србије.

Такмичење је било организовано тако што је у свакој рунди квалификација било постављено по 5 задатака, и то су били задаци из тема за програм квалификација, задаци из програма за окружно такмичење и задаци из програма за државно такмичење.

Као и претходних година такмичење је било подељено на две категорије, категорију А за ученике који похађају специјална математичка одељења при државним гимназијама и специјализована ИТ одељења при државним гимназијама и категорију Б за све остале ученике од I до IV разреда без обзира на то у коју средњу школу и који смер иду. Стефан Миленковић се такмичио у категорији А, а његов ментор је био професор MSc Владимир Б. Ђорђевић.