NaslovnaВестиГимназијалци у Народној скупштини

Гимназијалци у Народној скупштини

У  Народној  скупштини Републике Србије одржана је у уторак, 4. 10.2022. године седница представника ученичких  парламената под насловом  „Моје је право да живим здраво- Допринос деце и младих заштити животне средине“. Одржана је у оквиру Дечје недеље у сарадњи са организацијом Пријатељи деце Србије.

Присуствовало је  140 средњошколаца са својим наставницима, из преко 20 градова Србије, али и њихови вршњаци из Данске, Пољске, Италије и Португалије, који су у оквиру Еразмус плус пројекта „DemEUcracy for ALL“ посетили Србију.

Седницу је отворила потпредседница Народне скупштине РС  Снежана Пауновић. Циљ традиционалног одржавања седница је да се истакне значај и допринос јачању Ученичког парламента као једног од облика партиципације деце у доношењу одлука.

Седници су присуствовали и ученици наше школе Вељко Савић IV 6 (председник Ђачког парламента), Богдан Кривокућа II 6 и Илија Пиштољевић I 2, са професором Мајом Јовановић (координатор Ђачког парламента Гимназије). У дискусији су активно учешће узели и ученици наше школе, представљајући своје идеје и препоруке за заштиту животне средине, и тиме исказали иницијативу за укључивање и побољшање животне средине.

Ученике наше школе очекује већа укљученост у активности Уније средњошколаца, као и рад на будућим пројектима.

 

фото: професор Маја Јовановић