Европски дан језика 2022.

Друштво за стране језике и књижевности Србије и Друштво школских библиотекара Србије ове године четврти пут обележава Европски дан језика. Ове године се том обележавању придружила и наша Гимназија предвођена професорима Тањом Грујовић, Зорицом Ковачевић и Милетом Ковачевићем са ученицима.

Европски дан језика је дан који слави вишејезичност, вишекултуралност и интеркултуралност, толеранцију, отвореност, радозналост и целоживотно учење.

Током великог одмора ученици наше школе су имали могућност да преко разгласа школе чују музику на страним језицима која је тим поводом емитована, док је у школској библиотеци организована изложба литературе на страним језицима коју поседује наша библиотека.

Активностима које су спроведене у простору наше школске библиотеке ученици су упознати са европском породицом језика, као и нашим језиком који је њен саставни део.

Реализација ове активности је помогла нашим ученицима да се снађу у проналажењу одговарајућих извора и литиратуре које могу користити за самостално стицање знања и развијање вештина, као и за учење и подизање свести о значају учења језика.

 

фото: ИТ секција (Миљана Ивковић, Маја Веселиновић, Александра Мартиновић)