Анастасија Радуловић, ђак генерације 2022.

Поводом избора за ђака генерације, Анастасија је рекла следеће:

Поштована директорка, професори, другари ,

Велика ми је част да вам се обратим овом приликом испред целе генерације ученика. 

Једно велико хвала дугујемо свим професорима за сваку подршку коју су нам пружали, за стрпљење и несебичан труд који су уложили како би нас спремали за такмичења, а посебну захвалност дугујемо и за сваку животну лекцију коју смо од вас  научили. 

Најбитније од свега је да сада сви излазимо као добри  и часни људи, а из ове школе, сем знања, понећемо најлепше средњошколске успомене.

Надам се да ћемо овај видео поново гледати за  пар  година, као успешни лекари, правници, економисти, инжењери, и да ћемо се радо сећати ове школе и свих драгих људи из  ње, који су оставили трајни траг у нашим срцима. 

И за крај бих свима поручила да верујете у своје снове и да их следите, или како би то латинска изрека рекла, која је увек била мој мото “Per aspera ad astra”.

 

Проф. Тасковићу, шта бисте могли да кажете као разредни старешина о Вашем ученику Анастасији Радуловић?

Она је неупоредива,  то је више од сваке победе, више од ,,најбоља“,  више од највишег трона. Анастасија Радуловић, од миља Ања, проглашена је учеником  генерације од стране Наставничког већа прокупачке  Гимназије за 2021/22. годину. 

У конкуренцији седам кандидата, ова  изванредно надарена и амбициозна ученица,  блага, непогрешива, вредна, свестрана и ненаметљива, проглашена је јединственом, најбољом у генерацији изузетних, памтљивих.

Вишеструко   награђивана   највишим одличјима за остварене резултате на међународним и републичким такмичењима, омиљена међу друговима и  професорима, Ања   је   привукла   пажњу наставног особља и шире јавности. Била је присутна  на пољу глуме, беседништва и рецитовања, књижевности, српског и  француског  језика,  екологије, предузетништва, на школским свечаностима и градским манифестацијама културе. Чега год се дотакла, засијало  је  и   поносом овенчало и уздигло  прокупачку Гимназију. Професорима је посебна част  што су  са овом младом особом делили најлепше тренутке и размењивали искуства.

Анастасија је будући студент Факултета организационих наука у Београду на коме ће, без сумње,  бити  наш  понос и дика. 

Нека златник с њеним ликом обасја  пут  младима који  долазе,  како би следили оно што је Анастасија оставила за собом.

Срећно Ања!