Михајло Марјановић, ученик генерације 2020/21.

На крају ове школске године Комисија за избор ученика генерације је имала незахвалан задатак да од четири кандидата изабере једног. Кандидати за ученика генерације су били ученици Мирјана Ранђеловић IV1, Маја Павловић IV5, Михајло Марјановић IV4 и Ања Крстић IV2, док је за ученика одељења IV3 изабрана Кристина Мишовић.

Према Правилнику о избору ученика  генерације, а затим и потврдом Наставничког већа  за ученика генерације за 2020/21. годину је изабран ученик  IV4, Михајло Марјановић одељењског старешине проф. Маје Јовановић.

Михајло је рођен 13.6.2002.године у Прокупљу. Гимназију је уписао 2017. године по завршетку Основне школе „9. октобар“ у Прокупљу, као носилац Вукове дипломе и учесник бројних такмичења. Своје такмичарске успехе је наставио и у Гимназији. 

За време школовања у Гимназији, у периоду од 2017. до 2021. године је учестовао  на следећим такмичењима и манифестацијама:

I разред (школска 2017/18)
– 2. место на Републичком такмичењу „Књижевна олимпијада“
– 1. место на Окружном такмичењу из биологије
– 2. место на Окружном такмичењу из математике

II разред (школска 2018/19)
– 2. место на Републичком такмичењу „Књижевна олимпијада“
– 1. место на Републичком такмичењу „Традиционално певање“ у категорији соло певања
– 1. место на Републичком такмичењу „Традиционално певање“ у групној категорији
– 3. место на Окружном такмичењу из математике

III разред (школска 2019/20)
– 1. место на Окружном такмичењу из математике и пласман на Републичко такмичење

IV разред (школска 2020/21)
1. место на Републичком такмичењу „Књижевна олимпијада“
– 3. место на Окружном такмичењу из француског језика и пласман на Републичко такмичење

Такође, у школској 2020/21. години је учестовао у пројекту „Ужина за тикет“. Током четворогодишњег школовања у Гимназији је  учестовао у свим школским прославама поводом  Дана школе и Дана Светог Саве.

Проф. Јовановић, шта бисте могли да кажете као разредни старешина о Вашем ученику Михајлу Марјановићу?
Од почетка школовања Михајло је одржао изузетну стабилност у свом раду. Ненаметљив је, али увек спреман да даје одговоре на постављена питања. Лепо васпитан, уредан и примеран издвојио се још на почетку I разреда. Затим је почео да ниже успехе из године у годину. 

Ажурност у раду и позитиван однос према настави и учењу су његове одлике; одговорност и подједнако залагање за све наставне предмете од почетка до краја школске године. У прилог томе говори и чињеница да је имао између 15 и 20 оправданих изостанака у току једне школске године. Активност и залагање за време одвијања наставе на даљину  потврђују бројни предметни наставници.

Као предметном наставнику, а затим и као одељењском старешини ми је била част и велико задовољство да упознам, подучавам, комуницирам и сарађујем са оваквим свестраним ђаком. Прави гимназијалац!!!!

 

Поводом избора за ђака генерације, Михајло је рекао следеће:
Поштовани директоре и професори,
Част ми је обратити вам се и захвалити се као најбољи ученик испред своје генерације.

Поштовани професори,
Желео бих да вам се захвалим на уложеном труду и, изнад свега, на стрпљењу и упорности јер професија којом се бавите изискује велику одговорност. Требало нас је начинити, пре свега, добрим људима у чему сте ви и успели. Хвала вам што сте нас бодрили онда када смо и ми сами сумњали да ћемо успети. За моје успехе сте, великим делом, ви заслужни.

Желео бих да споменем и одељење које ме је увек бодрило и разредну која је увек била ту и излазила ми у сусрет увек када је то било потребно.

Овим се завршава још једно раздобље нашег образовања и одрастања, ми настављамо даље свако својим путем и надамо се да ће вам генерација 2020/21. остати у лепом сећању.