Бесплатни програм подршке наставницима

“Поштоване директорке и директори средњих школа,

Одмах након привременог затварања школа издавачке куће Клетт, Нови Логос и Фреска припремиле су бројне алате којима подржавамо наставнике и професоре у процесу наставе на даљину. Већина наставника у основним школама већ прима наше поруке са корисним саветима и позиве на бројне бесплатне онлајн семинаре (вебинаре), док с друге стране наше поруке и бесплатна подршка не досежу до многих професора из ваших школа. Наша жеља је да помогнемо што већем броју професора у средњим школама да искористе подршку коју организујемо на разне начине, стога следи ова молба упућена вама, као лидерима у вашим школама.

Молимо вас да позовете све професоре у вашој школи да ажурирају своје контакт податке на https://www.klett.rs/profesori-azuriranje-podataka и на тај начин добију лакши приступ комплетној 100% подршци коју организујемо за њих за време наставе на даљину.

Протеклих недеља Клетт, Нови Логос и Фреска спровели су низ бесплатних акција за подршку наставницима и професорима укључујући:

  • вебинаре о начинима за реализацију наставе на даљину,
  • вебинаре о коришц́ењу бесплатних онлајн алата за учење на даљину (нпр. Зоом, Прези, Соцративе, Спарк, Едмодо…),
  • опште вебинаре о важним темама у тренутној ситуацији (нпр. савладавање стреса, управљање временом…),
  • чланке са корисним смерницама, односно како се могу користити свима познати алати на нови начин (нпр. претварање ПоwерПоинт презентације у видео-предавање – погледајте пример).

Управо припремамо нову серију вебинара и практичних чланака и желимо да они постану доступни и вашим професорима. Нјима бисмо ускоро послали позивнице и линкове до тих нових активности. Због тога бисмо вам били захвални ако бисте проследили линк до упитника на хттпс://www.клетт.рс/професори-азурирање-података свим својим професорима. Прикупљаћемо њихове пријаве до 27. априла 2020. године, а послаћемо им за почетак линкове до снимака већ одржаних вебинара.

Тренутна ситуација је изазов за све и дајемо све од себе да наставницима и професорима ово време барем мало олакшамо.

Хвала на сарадњи! Будите здрави и срдачан поздрав!”