Празнична чаролија све нас спаја

Живот је такав да се понекад од најранијих година морамо одвојити од родитеља и кренути даље у свет. Тако пуно наших вршњака долази у наш град како би похађали жељену школу. То је веома тежак задатак, јер долазе сами у нову средину без другара и без своје породице. Из тог разлога смо ми ученици I-4 заједно са разредном Татјаном Грујовић желели да покажемо нашој другарици Милени Јанковић да није сама, већ да смо увек ту за њу.

Наиме, Милена је из села Горње Студене, а смештена је у Дому ученика. Начули смо да се спрема приредба у Дому поводом Нове године где она глуми па смо одлучили да је изненадимо нашим доласком. Сви учесници су се веома потрудила и сама представа је била пуна топлине и празничне чаролије, а наша Милена није могла да скине осмех са лица од тренутка када нас је видела како седимо у публици. Тај њен осмех нам је потврдио да смо постигли жељени циљ, схватила је да се уз нас може осећати као код куће и да смо ми једна велика породица. Такав призор нема цену.

Такође, завирили смо и иза врата Дома ученика и разговарали са ученицима који дужи период станују овде. Тај разговор је оставио јак утисак на све нас. Сви они су доста зрелији од већине њихових вршњака, испричали су нам поучну причу о животу у Дому. Пре свега сви морају поштовати правила али морају и преузети одговорност око новца, учења и додатних активности. Имају наравно и разне секције попут драмске, фудбалске, секције стрељаштва… Још су додали да су овде стекли другаре за цео живот и да наш град доживљају као свој други дом што за нас представља велику част.